SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ås IF Fotboll
Fotboll

Övergripande Träningsschema
 
Välkommen till Hovängen!

ÅS IF hemmaplaner finns på Hovängen. Vi har två 11- 11 planer naturgräs (en 11 - 11  konstgräs under uppbyggnad klar våren 2022?!), och en 7-7 plan naturgräs, och en 5-5 samt en träningsyta "Björnvallen". 9 - 9

 

I kansliet finns omklädningsrum för alla spelare, våra egna liksom gästande lag.

Kansliet används också som möteslokal för alla lag. Och det är här som vi främst genomför alla våra utbildningar.

 

Adress:          Nyhemsvägen 3

                       836 94 Ås 

 

Karta:             Hovängens Idrottsplats 

Kordinater:    63.248882449346596, 14.572125058217349

 

Välkommen!

Regler vid Hovängen

Vid träning:

 

- Använd inte alltid närmaste ytan där man kommer in på gräset, då slits det fort. Av nån anledning är tex Nyplan väldigt osliten närmast skogen.

 

- Nyttja ytor där planen är bäst/tätast/minst brun/mest gräs och byt ytor för olika övningar.

 

- Vid spel med mål, variera på vilken ledd ni spelar så inte målen alltid står på samma ställen. De mest slitna ytorna är vid mittpunkten och vid målen.

 

- Ska ni köra sprinter, vändningar mm så gör det gärna utanför planen där det finns rätt gott om plats.

 

- Dra alltid bort målen från planen och låt de stå på hjulen. Då är det lättare för de som klipper och vi slipper spontanfotboll på redan slitna ytor. På      Hovängen A ska målen stå på långsida avbytarbåsen. På nyplan långsida mot skogen. På norlunda långsida mot björnvallen, femana plan så långt ut som möjligt

 

- Lär varandra och spelarna att trampa tillbaka torv som lossnat och fixa ojämnheter, så har vi fina planer under hela säsongen.

 

Vid match:

 

- Inga bänkar, stolar mm på planen då man spelar 9 mot 9 eller 7 mot 7 eller 5 mot 5 på Nyplan eller Hovängen. Ledare och spelare står utanför 11 manna  linjerna informera motsåndare om detta

 

- Dra undan målen efter matchen så de inte står kvar på samma ställe som under matchen. På Hovängen ska målen stå mot nedre långsidan. Och Nyplan mot skogsidan, på Norrlunda långsida mot Björnvallen, femmanna plan så långt ut från plan som möjligt

 

- Gå med spelarna och lägg tillbaka torv, laga planen.

 

- Ingen publik inne på planytan dvs utanför sidolinjen, Nyplan hänvisas publik till slänten på kortsidan eller långsidan eljuspåret, på Hovängen A uppe på slänten

 

- Hörnstolpar och mittstolpar skall plockas in efter match. 

 

Hovängens schema för sommaren hittar ni här.

Riktlinjer för användande av omklädningsrummen på Hovängen

Ås IF har nu nyrenoverade onklädningsrum som vi kan erbjuda våra gästande lag samt hemmalag vid matcher. Men det räcker inte alltid med bara två omklädningsrum. 

Det är därför beslutat i fotbollssektionen att vid flera matcher samtidigt är det det äldsta laget som har förtur till omklädningsrummen. Övriga hänvisas till JK hallen där vi också har möjlighet att nyttja deras omklädnignsrum. 

Vid sammadrag då det är flera lag inbjudna hänvisar vi till JK-hallen pga Covid-19 där det finns möjlighet att dela upp sig i flera rum. Det finns även möjlighet för något lag att använda de på Hovängen om de är lediga. 

Håll koll i match och planbokningen inför match. 

 

I och med renoveringen finns det även tillgång till 3 toaletter, varav en är handikappanpassad, i kanslibyggnaden för publik mfl. 

Vädret
booked.net
 
Våra huvudsponsorer