SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ås IF Fotboll
Fotboll

Spelare

Nya spelare - och de som slutar

 
Nya spelare som inte redan är medlemmar i föreningen behöver göra en anmälan via hemsidan Ås IF (asif.se). Är personen redan medlem kan ledaren eller tränaren i laget lägga till personen direkt i laget. Se dokument för hantering av nya spelare. Lägg till ny spelare eller ledare.pdf (asif.se)
 
Spelaren har möjlighet att provträna 3 ggr innan man behöver registreras och bli medlem. Ange i anmälan om det gäller prova på. 
Bestämmer sig spelaren för att börja räknas det dock från det första provträningstillfället.
 
Om en spelare slutar markerar tränaren/ledaren det i sportadmin. Om spelaren betalat spelaravgiften för säsongen kan man inte ta bort spelaren utan den ligger kvar säsongen ut men står markerad som Slutat i gruppen. 
 
Dispenser

Spelare med personlig dispens (sådan man söker om) får bara spela i den åldersklass som dispensen avser. Om man deltar i annan åldersklass förverkas dispensen. Kansliet hjälper till med dispensansökan och föreningen står för kostnaden. Dispensen ska alltid tas med till match, och uppvisas före match för motståndare och domare. Läs mer på JhFF:s hemsida.

 
Försäkring

Spelare och ledare som är aktiva och medlemmar i föreningen omfattas av en olycksfallsförsäkring via FOLKSAM.

Försäkringen ger dig ett bra grundskydd och gäller vid skada i samband med träning, tävling, match/turnering och under resor till och från aktiviteterna.

Läs mer om försäkringen här!

 
Licenser

I samband med att lag anmäls till seriespel betalas också licensavgift och licensförsäkring, detta står klubben för.

Det året spelaren fyller 12 år

Spelaren skall registreras i Svenska fotbollsförbundets system Fogis Folksam. Det görs med hjälp av ett intyg som som finns under dokument här på hemsidan. Intyget avser godkännande hos förälder att registrering av personuppgifter får ske. Lagledare distribuerar och tar in ifyllda intyg. Själva registreringen i Fogis görs av respektive lagledare i lagen.  (Kontakta asif.fotboll@gmail.com för behörighet i systemet)

 
Det året spelaren fyller 13 år

I lagen med spelare från 13 år och äldre har utsedda ledare access till Fogis, där spelarna finns registrerade. Från 13 år och äldre är det resultat i serierna och då skrivs laguppställningar ut via systemet Fogis vilket görs av respektive lagledare.

 
Det året spelaren fyller 15 år

Intyg för licensiering ska ske från det år spelare fyller 15 år. Intyget avser godkännande från förälder att registrering av personuppgifter får ske, finns i dokument här på hemsidan. Lagledare ser till att intygen blir ifyllda. Dessa samlas ihop och lämnas till kanslifunktionen i fotbollssektionen som registrerar detta i Sportadmin. Registrering och redigering av spelare och spelares uppgifter görs i Fogis av respektive lags lagledare. 
Spelare får ej delta i StFF tävlingsmatch utan licensiering.

Spelarövergångar

T o m 15 år skall alltid föreningen som spelaren kommer ifrån kontaktas av lagledaren för att meddela att spelaren kontaktat ÅS IF. När övergången är klar skall uppgifter såsom namn, adress, personnummer och telefonnummer meddelas kansliet.

 

Från 15 år och äldre skall alltid föreningen som spelaren kommer ifrån kontaktas av lagledaren för att meddela att spelaren kontaktat ÅS IF. När föreningarna är överens skrivs en övergångsanmälan mellan föreningarna. Se särskilda rutiner för det under dokument. 

 

Övergångar administreras av sektionen/kansliet i samarbete med lagledningen.

 
Våra huvudsponsorer