SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ås Idrottsförening
Välkommen till oss!

Välkommen till Ås IF!
Svensk idrott har enats om Strategi 2025 och nu pågår en resa mot en mer välkomnande idrott
där så många som möjligt idrottar så länge som möjligt. Ås IF vill självklart vara en del i
denna resa. Vi tror att en väl förankrad värdegrund är en viktig del för att lyckas. Vi vill vara
en stark och levande förening som tar vara på människors engagemang och inspirerar till
delaktighet. Samtidigt som vi också vill vara en förening som jobbar för trygga idrottsmiljöer
och jämställdhet.
 

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!

 

Här kan du ta del av Ås IFs medlemsbrev.

Alla ledare i Ås IF!
2023-06-03 13:44

Vi saknar fortfarande ett 20-tal polisregisterutdrag från aktiva ledare i vår förening!

 

INGEN får vara ledare utan att ha lämnat in och fått utdraget registrerat!!!

 

I enlighet med Riksidrottsförbundets bestämmelser gällande ledare inom barn- och ungdomsidrott måste samtliga ledare uppvisa ett ”Begränsat Registerutdrag” för att få vara ledare för barn och unga!

 

För fotbollen och gymnastiken skulle detta ha skett 31/5 och för ledare inom innebandy och bordtennis skall detta ske i höst, senast den 15/10. 

 

Ni som ännu inte visat upp gör det omgående på lämpligaste sätt i samråd med sektionsansvarig!

 

Hälsningar Huvudstyrelsen!

 

------------------------------------

 

Sektionernas allmänna rutiner:

 

Registerutdrag skall visas upp vartannat år, och är en person ledare inom flera sektioner räcker det att personen visar upp för en av sektionerna. 

Registerutdrag beställs enklast via e-tjänsten på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ . 

 

OBS! Varje sektion måste utse en person som ansvarar för att samtliga ledare inom sektionen visar upp sitt begränsade registerutdrag. 

Ansvarig inom sektionen rapporterar därefter till mig (via mail på andreas.arnesson@live.se) vilka som visat upp utdrag. Meddela mig snarast vem som ansvarar för det inom er sektion, tack! 

Vad gäller rutiner för uppvisande av registerutdrag så bestämmer respektive sektion hur och när ni vill genomföra det, men det skall följa föreningens rutin enligt nedan: 

  • Registerutdraget skall lämnas fysiskt. Föreningen skall inte ha någon kopia, utan ledaren får tillbaka utdraget efter uppvisande. 
  • Registerutdraget skall bevittnas av två ledare i förening. 
  • Bekräftelse av uppvisat registerutdrag lämnas till ansvarig inom sektionen. 
  • Den som är ansvarig för registerutdragen inom respektive sektion meddelar därefter Andreas Arnesson vilka som uppvisat utdrag, och detta förs då in i systemet på SportAdmin. 
  • Ledare inom Gymnastik visar registerutdrag för huvudstyrelsen, då det ej finns någon sektionsstyrelse. 
  • Den som är ansvarig för hanteringen av registerutdragen inom respektive sektion visar sitt eget för huvudstyrelsen. 

De ledare som den 1/6 ännu inte lämnat registerutdrag får inte lov att medverka som ledare innan detta är gjort. Ledaren måste ha visat upp registerutdraget innan denne kan påbörja sitt uppdrag inom föreningen. 

 

Tusen tack på förhand för er hjälp!  

 

Visselblåsning för en trygg idrottsmiljö i Ås IF!
2023-05-29 23:01

Ås IF använder RF:s visselblåsartjänst

 

I en förening ansvarar medlemmarna och, ytterst, den valda styrelsen för att föreningen följer idrottsrörelsens värdegrund. Därför ska visselblåsartjänsten normalt inte användas för ärenden som handlar om avvikelser från värdegrunden. I första hand kan en medlem som misstänker avvikelser från värdegrunden alltid vända sig föreningens styrelse.

Det kan dock finnas känsliga ärenden då man inte vill eller vågar berätta den normala vägen, men ändå vill göra sin röst hörd. Genom visselblåsartjänsten erbjuder Riksidrottsförbundet en möjlighet att konfidentiellt kommunicera misstankar om avvikelser från värdegrunden inom idrotten. Tjänsten är viktig för att minska risker och för att upprätthålla förtroendet för hela idrottsrörelsens verksamhet.

 

Visselblåsarmeddelanden kan lämnas öppet eller anonymt, anmäl här:

WhistleB, Whistleblowing Centre

 

När kan jag använda visselblåsartjänsten?

Du kan använda visselblåsartjänsten för att uppmärksamma allvarliga risker som kan skada personer inom idrotten, idrotten som organisation, samhället eller miljön – och då du samtidigt upplever att du inte kan vända dig till din förening.

Visselblåsarärenden kan exempelvis handla om:

• ekonomiska oegentligheter
• övergrepp
• trakasserier

Visselblåsningar om doping eller matchfixing hanteras via www.dopingtips.se och www.minmatch.se.

Obs! Du kan inte använda visselblåsartjänsten för att uttrycka missnöje med en förening, arbetsgivare inom idrotten eller relaterade frågor. Sådana ärenden ska du ta upp med föreningens styrelse, aktuellt specialidrottsförbund, arbetsledare eller chef eftersom de inte kan behandlas som visselblåsarärenden.

En person som skickar ett meddelande genom visselblåsartjänsten behöver inte ha bevis för sin misstanke. Inga anklagelser får dock göras med syfte att skada eller med vetskap om att anklagelsen är falsk.

Inbjudan till föreläsningen Börja aldrig spela – spel kan ta liv
2023-05-24 23:22

RF SISU bjuder tillsammans med Östersunds Innebandy, IF Castor, Cosmos FK, Öztersund Ungdom och IFK Östersund in till en kväll som på riktigt kan rädda liv.

 

Det finns en stark korrelation mellan idrott/idrottande och att betta, gambla och spela.
Ca 350 000 svenskar lider av problemspelande, kring varje problemspelare finns familjer, arbetsgivare och samhället generellt.
2014 klassades spelmissbruk som en sjukdom och detta har blivit ett stort folkhälsoproblem som utöver de personliga tragedierna kostar samhället ca 10 miljarder per år, i jämförelse fick idrotten år 2021, 4 miljarder i anslag ifrån staten.

 

En kväll med Per Holknekt som bestämt sig för att ta upp kampen mot online gambling, för ett bättre hållbart samhälle.

 

Läs mer i bifogad PDF inbjudan.

 

Plats: Storsjöteatern, Östersund
När: 13 juni 2023,  kl.18.00-20.00

Pris: GRATIS, fika ingår

► Anmäl dig här senast 6/6!

Inbrott för andra gången i Jämtkrafthallen
2023-04-24 15:55

Vi har tyvärr haft inbrott i Jämtkrafthallen igen i fredags natt och den här gången så har det återigen varit inbrott i ÖGIF:s, Trångsvikens och vårt nya förråd. Det har dessutom förstörts två lås tidigare i vårt nya förråd. 

Detta har givetvis polisanmälts och om ni har några iaktagelser eller tips om detta så vänd er till Polisen med denna information.

Efter dessa två inbrott så är det nu extra viktigt att man som ledare/spelare kollar att ytterdörrar är låsta när man lämnar Jämtkrafthallen.

Känn en extra gång i dörrhandtaget för att säkerställa att dörren är låst.

 

Vi har även haft förstörelse av ett av våra nya pingisbord där man mha något metallföremål förstört bordet. Våra nya bord kostar 12.800 kr/st och det är ju tråkigt om våra pengar i föreningen ska gå till sådana här tråkigheter istället för att användas i vår pingisverksamhet.

 

Vi kommer att gå igenom blippsystemet till ytterdörren för att se vilka som öppnat och låst denna och vidarebefordra detta till Polisen.

 

Nu hoppas vi att vi slipper lägga kraft, energi och pengar på onödig förstörelse samt inbrott.

 

Kolla gärna med era anhöriga om de hört eller sett något som kan hjälpa Polisen i sitt arbete med att få fast de som gjort detta.

 

Mvh Ledarna inom Ås IF Pingis

 
 
Välkomna och tack för oss!
2023-03-30 10:13

Vid årsmötet igår valdes några nya personer in i huvudstyrelsen. 

Vi säger välkommen till de nya styrelsemedlemmarna Gustav Grimbe, Anna-Karin Lindeberg, Joel Kassling och Andreas Arnesson. 

Förutom dessa nyval, så valdes Conny Gradin om på två år och Mattias Hallberg på ett år. Linda Maripuu och Tor Rönnestrand har ett år kvar på sina uppdrag.

 

Huvudstyrelsen består från och med nu av:

Ordförande: Mattias Hallberg

Kassör: Joel Kassling

Sekreterare: Linda Maripuu

Ledamöter: Gustav Grimbe, Anna-Karin Lindeberg, Conny Gradin och Tor Rönnestrand

Suppleant: Andreas Arnesson

 

Vi önskar den nya styrelsen lycka till samtidigt tackar vi för oss. Det har varit en spännande resa under många år och det är en fantastisk förening med framåtanda och driv.

Fortsätt så!

 

/ Lotta Wickenberg, Eva Lek Jansson, Olof Roos och Anna Forzelius

 

Nyheter från vår verksamhet
 
Våra huvudsponsorer