SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ås IF
A-laget Herrar Fotboll
Referat: Ås IF - Bergs IK
Matchreferat: Ås IF - Bergs IK
2021-09-27 08:08

Den som lottat årets enkelserie i division 5 måste antingen haft väldigt tur eller en oerhört bra känsla för både dramatik och hur serien skulle sluta. Vi hade allt att spela för när vi tog emot årets suveräna seriesegrare Bergs IK för en sista match på Hovängens gräsmatta. Det var en ganska molnig höstdag, några plusgrader men när solen väl bröt fram värmde den härligt. Gräset var grönt men hösten och regnet har varit hård mot gräsmattan. Ena straffområdet var väldigt fattigt på gräs och bitvis över planen har den varit väldigt sandig vilket påverkar bollen ganska mycket. Det skulle inte komma att störa gästande Berg som visade upp en fin fotboll.

 

Men för att ta sakerna i sin rätta ordning. Vi har taggat inför matchen hela veckan och papperet jag skrev ut från fogis tidigt på lördagen vittnade om en stark och bred trupp. Division 5 är ju dock alltid division 5 så vid samling 2 timmar innan match hade den truppen kraftigt reducerats med 3 namn, sjukdom och svensexa gjorde att vi tappade tre spelare som alla hade kunnat komma och göra skillnad. Ingen mening att gråta över spilld mjölk, tänkte vi och startelvan såg i stort ut som den gjort under flera matcher, klart vi skulle kunna bjuda upp till match.

 

Matchen startade och vi började inte dåligt, första 10 är det en rätt jämn kamp där vi kan hålla lite i bollen och spela runt. Berg gör detsamma när de har bollen men ingen kommer till någon målchans. Nånstans tidigt har jag en nick (tror jag) mot bortre stolpen som är helt ofarlig men som jag ändå nästan är nära att fumla in, lite osäkert ingripande av mig men det börjar också drabba flera av oss på planen. Jag vet inte riktigt om det är vi som viker ner oss eller om det bara är Berg som steppar upp en nivå, men nånstans efter minut 10 tar Berg tag i spelet och släpper egentligen aldrig riktigt in oss i matchen igen. Det Berg gör absolut bäst, och som vi har svårast med, är den höga pressen de sätter. Vi har fruktansvärt svårt, matchen igenom, att spela oss ut från backlinjen utan bollen kommer ofta snabbt i retur men i Bergs ägo.

 

I 19e minuten gör också Berg första målet. Jag tror situationen börjar med ett inkast, de hade liknande spel flera gånger i matchen, där inkastaren snabbt får tillbaka bollen och måttar inlägg mot straffområdet. Just den här gången kom Lars Anders Nilsson dundrande fram och mötte bollen perfekt med pannan, han vinklar tillbaka bollen mot sidan av målet som jag precis lämnat och 0-1 var ett fint mål. Vi fortsätter att spela ett bra försvarsspel, Berg tar sig inte igenom jättemånga gånger, och de gånger som de gör det är jag påpassligt med och kan ta hand om bollen. Men något eget spel har vi fruktansvärt svårt att få till. En ljusglimt är när Sebastian blir frispelad med en fin djupledsboll som Elias Hallquist i Bergs mål gör en fin räddning på.

 

0-1 i halvlek kändes inte orättvist, men det kändes samtidigt som att vi hade betydligt mer att ge. Vikarierande coach Jocke läste lusen av oss i omklädningsrummet och vi var nog fler med mig som trodde det fanns en chans att vända matchen i andra halvlek bara vi lyckades hålla i bollen lite bättre och få till lite eget spel.

 

I andra halvlek fortsätter dock Berg sitt spelövertag. Det är gästerna som för spelet och kommer i anfall efter anfall som vår backlinje för det mesta hanterar väldigt bra. Efter 10 minuter får Bergs Emil Moberg en drömträff. Det ser ut som om han lite på måfå vänder sig om och klipper till, någonstans ute till mitt vänster, bollen skruvar sig in klockrent vid min bortre stolpe och jag hade inte en chans att hinna dit. 0-2 och nu såg vi möjligheten till kval rinna ifrån oss på allvar. 

 

Är det nån gång jag tycker vi har en lite bättre period så är det precis efter 0-2 målet. Det är också nu som vi har matchens bästa läge, ett fint spel längs högerkanten som slutar med ett avslut som går i stolpen. Berg verkar inte speciellt skakade av vår dödsrossling utan fortsätter spela på lugnt och metodiskt samtidigt som vi blir aningen frustrerade och irriterade. Det är aldrig en bra sinnesstämning när man ska spela fotboll. BB försöker visa att vi inte ska vika ner oss och sätter in ett par fina glidtacklingar, den sista för honom i matchen är dock lite misslyckad och resulterar i hans andra gula kort. Med en man mindre visste vi nog alla att vi stod inför en omöjlig uppgift. 

 

Vi gick ner på en tredbackslinje och försökte hålla en offensiv inställning, det ledde istället till att Berg frispelade minst tre spelare mot mig. Jag blir lätt enkelt förbispelad och Måns Moberg kan enkelt placera in 0-3.

 

Några minuter senare är matchen slut för mig del. Jag går in i ytterligare en man-man duell och får i den en fot eller knä i mitt huvud. Jag försöker kort spela vidare men känner rätt snabbt att det inte är helt ok. Istället för att följa de sista 15 av matchen kommer jag istället att spendera 10 timmar på akuten. Bedömningen är en lättare hjärnskakning och det var alltså helt korrekt av mig att kliva av. 

 

Matchen slutar i alla fall 0-3 och säsongen är så över för oss. Jag vill gärna lyfta backlinjen en sista gång för året. Isaac, BB, Melvin och Momme gör ett fantastiskt jobb. Bra i försvarsspelet och säkra med bollen. Vad mer kan man begära. I Berg gillar jag Måns Moberg, han gör en riktigt bra match och styr Bergs anfallsspel, jag tycker också han är rätt trevlig på planen (även om han också har ganska många synpunkter), det är alltid ett plus!

 

Nu är det färdigspelat för i år. Nu ska det bli intressant att följa kvalet till fyran, där Stugun och Sundsjö för tampas med Cosmos och Tandsbyn om platserna i division 4. Det tror jag kan bli intressanta matcher och rätt svårtippat på förhand. Det är inte så lätt att veta hur toppen på femman står sig mot botten på fyran. Vi säger lycka till och jag vill en sista gång passa på att gratta Bergs IK lite extra till seriesegern, de visade verkligen idag att de är seriens bästa lag och den bästa motståndaren vi mött i år.

Referat: Ås IF - Sundsjö IF
Matchreferat: Ås IF - Sundsjö IF
2021-09-12 09:18

Idag visade inte Hovängen i ås upp sig från sin bästa sida. En väldigt blöt plan, något långhårig, bitvis lerig och på sina ställen sandad gjorde att den betedde sig väldigt olika, men sällan riktigt bra. Vädret var också typiskt höstväder, strax över 10 grader, regn i luften och en dimma som sänkte sig över planen. Vi samlades lite extra tidigt för att få tid med ett längre snack och en lite längre uppvärmning och efter allt var sagt och klart var det ett peppat ås som ställde upp för att möta Sundsjö i en strid om topp-platserna i femman.

 

När matchen startade var det också vi tog tag i matchen, vi spelade runt och höll i bollen. Hotade och vände tillbaka, spelade runt i backlinjen och använde oss av mittfältet för att hitta framåt i planen. Sundsjö började å sin sida lite avvaktande och satte inte så hög press vilket gjorde att vi också hade rätt gott om tid med bollen i backlinjen. Tyvärr drabbas vi rätt tidigt av skador i backlinjen. BB gick tidigt in i en duell och linkade av planen vilket gjorde att vi fick justera om i backlinjen och några minuter senare haltade även Momme av. Att på kort tid byta ut 50% av backlinjen märktes också i spelet, vi blev lite ängsligare och spelet blev lite mer böljande. 

 

Nånstans i mitten av första halvlek döms Sundsjö en helt korrekt utdelad straff. Tyvärr är felet delvis mitt, det är inte jag som orsakar straffen, men i situationen innan tar jag beslutet att inte komma ut och ta en för lång djupledsboll utan låter Isaac ta hand om bollen. Det leder att vi blir nedpressade i hörnet och en av Sundsjös spelare tar sig in i straffområdet, där en nyss inbytt och lite övertänd David på vänsterbacken går lite hårt in i situationen. Skytteligaledaren Jesper Grip la upp bollen på straffpunkten, en väldigt lerig straffpunkt, och sköt strax utanför. Nu hade vi vind i seglen igen. 

Vi kommer också till flera bra målchanser i första halvlek, men skärpen och turen i avsluten finns inte riktigt där och till råga på allt gör Sundsjös målvakt William Myrland en riktigt fin match idag. Istället är det Sundsjö som lyckas med det spel de försöker gång på gång. Boll på djupet till Jesper. Han kommer fri med mig och avslutar stenhårt ribba in. Jag hinner få upp handen och får ett lillfinger på bollen, men det hjälper inte det minsta. Han hinner få ytterligare ett friläge som jag hinner mer och styra bort innan vi går till halvtidsvila.

 

Det var en jobbig stund i omklädningsrummet, vi kände nånstans att vi skulle ha gjort bättre, att vi skulle ha fått in ett mål. Nu var det Sundsjö som hade 1-0 och vi var tvingade att jaga för att försöka med oss poäng från den här matchen. 

 

Andra halvlek börjar lite mer trevande från oss, men vi växer snabbt in i matchen och det är vi som har ett litet övertag i halvleken. Men vad hjälper det när jag står för en riktig målvaktstavla. Jesper kommer från högerkanten, nästan nere vid kortlinjen och föser in ett avslut eller kanske snarare ett misslyckat inspel, jag ska egentligen bara plocka ner bollen men fumlar, tappar bollen som studsar på mitt huvud och in i mål. Fruktansvärt onödigt, men där och då är det bara att skaka av sig det, dricka lite vatten och så se till att nästa insats är korrekt och distinkt. 

 

Efter målet som innebär en stor och tung uppförsbacke är det som att vi skärper till oss ytterligare, och bara några minuter senare ger det utdelning, Gustav frispelar Jocky men en fin djupledspassning och han gör inga misstag utan sätter snyggt 1-2. Nu var det bara att satsa allting framåt. Och det gör vi verkligen. Från där jag står känns det som vi har flera bra chanser och äger matchen sista kvarten. Men bollen vill inte i. Mot slutet av matchen drar Sundsjö skickligt ner på tempot i matchen och vi hjälper till genom att bli väldigt frustrerade vilket gör att avbrotten blir ännu längre. 

 

Matchen slutar så med vinst 2-1 för Sundsjö, och vår första hemmaförlust i år. Jag skulle trots resultatet vilja plussa lite extra för vår backlinje. Isaac och Melvin gör ett jättejobb som mittbackar, Momme och David kontrollerar kanterna och både Zakaria och Sam gör klart godkända inhopp på en ovan position. På mittfältet är det för mig Jack och Gustav som är de spelare som sticker ut lite extra idag. 

 

Nu är det bara att ladda om, chansen till kvalspel är nu nästan obefintlig, men det hindrar inte att vi ska göra en bra avslutning på de två matcher som är kvar. Nästa helg åker vi till Åre (eller om det blir Duved) och det är alltid en svår uppgift att åka långt och spela match. Åre är dessutom i desperata behov av poäng för att undvika nedflyttning så det blir nog intressant match det också.

Referat: Hede IK - Ås IF
Matchreferat Hede IK - Ås IF
2021-09-04 20:15
Det är en härlig utflykt att åka till Hede över dan för att sparka lite boll. Fördelarna är att Hede har en fin anläggning, är ett trevligt lag och för dagen hade riktigt fint väder. Nackdelarna är att det är fruktansvärt långt. Jag tror dessutom aldrig jag varit till Hede och kommit därifrån med 3 poäng. De är väldigt bra i sin hemmaborg och har dessutom ett riktigt bra publikstöd. 
 
För dagen hade vi dessutom svårt att få ihop både bilar och spelare, det som på papperet innan samlingen var 13 spelare var när vi åkte 12. 1 avbytare mot hedes 7 gjorde att vi redan innan match visste att det skulle bli en kamp. Att hålla sig skadefria och undvika onödiga kort var prio. Inte pressa för högt, inte stressa och att hålla i bollen och låta Hede jaga var några av instruktionerna innan match. 
 
Dagen till ära körde vi med 2-domarsystem, kanske inte bara bortalaget som hade svårt att få ihop folk? Jag har ingenting emot 2-domarsystemet. Det tappas lite i linje vid offsider, men å andra sidan kommer domarna lite närmare spelet. Jag vill ge domarparet Noterius och Noterius en extra eloge för dagens match också. Stabil insats. 
 
Så startade matchen, och jag kände redan från början att det här skulle bli en kämpa-match. Första 10-15 minuterna var det Hede som förde matchen utan att för den sakens skull starta jätte-agressivt i pressen. Vi kom in lite snett i matchen helt enkelt. I inledningen hade Hede både en och två djupledsbollar som jag med nöd och näppe kom först på och kunde styra ut till hörnor. Hörnor som Hede la in i straffområdet skickligt, men som vi kunde avstyra.
 
Efter första kvarten jobbar vi oss dock in i matchen lite mer. Får igång spelet i backlinjen, flyttar bollen där och hittar sedan lägen upp mot våra anfallare, ibland via mittfältet och ibland med snyggt slagna djupledsbollar. Hede har dock matchens bästa chans till vänster i straffområdet, men ett något misslyckat avslut gör att jag hinner ner till stolpen och petar den till hörna. 
 
Efter halvtimmen spelad är det istället vi som sätter 0-1, en frispark från Jack går mot Nicklas nära mål som stöter in 0-1. Vi har också strax efteråt en hörna som Hedes målvakt Olle Karlsson gör en riktigt vass räddning på.
I slutet av halvleken tröttnar vi lite och matchen står mer och väger, utan att några av lagen kommer till några riktiga farligheter.
 
Vi pustar ut i pausen, vind i seglen, 1-0 med oss i paus. Bara vila lite, sen ut och kämpa i 45 minuter till, de här tre poängen är långt ifrån hemma men vi ska ge Hede en riktig match om de.
 
I andra halvlek är det Hede som styr matchen, vi blir lite stressade samtidigt som vi försöker ta det lugnt. Hede får äga bollen mer och försöker ta sig fram, framförallt på vår vänsterkant där Isaac och Melvin gör ett enormt arbete. Hede kämpar fram några möjligheter, men jag har marginalerna på min sida. När 10 minuter är kvar av matchen är det istället vi som gör 0-2. Sebbe kommer fri på högerkanten efter en monsterlöpning, lägger in bollen mot straffområdet där Niklas stöter in bollen i mål.
 
0-2 kändes som en frisk fläkt, en livlina och som att vi kunde få lite extra luft. För det var nu ett trött Ås på planen. Minuterna efter är det som Hede går ner sig lite men bara temporärt, sen flyttar de fram ytterligare folk i anfallet och börjar spela upp. En boll rinner igenom till friläge för Ricky Bergström. Han gör inget problem, och även om jag får fingertopparna på bollen går den stolpe in.
 
Nu börjar 5 väldigt långa minuter. Hede spelar långt på sina anfallare och vår backlinje rensar undan. Speciellt Oskar vinner flertalet viktiga luftdueller. Vi lyckas också stundtals hålla i bollen och andas lite innan domaren blåser av. 
 
Att åka till Hede och hämta 3 poäng är inte det lättaste. Men idag var det våran dag. Simon utnämnde efter matchen Niklas till matchens lirare efter 2 mål och jag måste hålla med. Som vanligt gör vår backlinje en strålande insats och även Jack sticker ut idag, på ett positivt sätt. Men på det hela taget är det en laginsats, där vi inte ger upp utan fortsätter att jobba för varandra. 

Det var ett trött men glatt gäng som satte sig i bilarna för att köra den långa vägen hem. Nu laddar vi om, nästa Lördag tar vi emot serie-tvåan Sundsjö hemma och som det ser ut nu kommer tredjeplatsen, och sista kvalplatsen, stå mellan oss, stugun och Myssjö/Oviken. Men då måste vi ta 3p mot Sundsjö!
Referat: Ås IF - Näldens IF
Matchreferat: Ås IF - Näldens IF
2021-08-27 10:23
Hösten kom snabbt i år. Men vi hade väl i alla fall någorlunda tur med vädret med tanke på hur det sett ut i veckan. Uppehåll. mulet och ca 10 plusgrader är väl helt ok en torsdag-kväll i sena augusti. Vi hade en stor trupp på papperet men lite problem med sjukdom och skador gjorde att vi fick testa ett relativt nytt mittfält och delvis också en ny uppställning. 
 
Vi var ute efter revansch sen mötet mot myssjö och vi kom också ut som ett lag som ville vinna. Vi höll i bollen, spelade runt och jag skulle säga att vi hade fullständig kontroll första 15. Sen vet jag inte riktigt vad som hände. Vi hade matchen, kom till nåt bra lägen men lyckades inte få dit bollen. Tidigt började det bli frustrerat. Istället för att hjälpa varandra fick vi en irriterad stämning i laget trots ett övertag. Vi blev stressade och tappade spelet.
 
Senare delen av första halvlek på något av ett ställningskrig, jag kan inte tänka mig att det var den roligaste matchen man kunnat kika på eftersom ingen av lagen direkt skapade nåt alls. Nälden spelade runt och kom fram på kanterna, men förutom någon bra slagen hörna kom de inte till några farligheter. Vi försökte rulla boll men utan större framgång, och när vi kom till lägen var näldens målvakt påpassligt med och avstyrde det mesta. 
 
I vilan gällde snacket mestadels vår interna attityd. Att vara positiva och pusha istället för att skälla på varandra. Vi flyttade också om innermittfältet till vår vanliga taktik med en sittande mittfältare och två friare. Min känsla var att det var ett mycket mer taggat Ås som kom ut till andra halvlek.
 
Halvleken började med ett Nälden som flyttade upp sin press betydligt vilket gjorde att vi hade vissa bekymmer med att spela ut från insparkar och backlinjen. Det kändes som de kom ut väldigt aggressiva och försökte komma in och sätta ledningsmålet tidigt. Vi fortsatte istället spela vårt spel, och början av andra halvlek såg nog ungefär ut som slutet på första hade gjort. Inget lag som direkt kom någonstans. Så gjorde vi några byten, Simon kom in och Momme flyttade upp från högerback till anfallslinjen, det skulle visa sig ge resultat omedelbart. 
 
Nu hände väldigt mycket på kort tid, med kvarten kvar placerar Momme in 1-0 och det är en oerhört lättnad i hela laget. Det är också som att det målet släpper lite på låsningen vi haft i avsluten för när vi jobbar vidare och spelar vårt spel kommer också 2-0 genom Jockey och 3-0 från Sebastian innan Momme, då tillbaka på sin högerbacksposition sätter slutresultatet 4-0. 
 
Jag tycker verkligen vi förtjänar de 3 poängen idag, vi är det bättre laget sett över 90 minuter och det är också vi som har klart flest lägen idag. Nälden har svårt att komma igenom vårat försvar och jag har egentligen inte någon riktigt svettig räddning att göra. Jag vill verkligen ge ett extra utropstecken till Momme, som levererar oavsett var på planen han spelar. Det här vår nog också anses som en coach-seger. Att Simon väljer att göra byten som faktiskt vinner oss matchen, det är också han som slår assisten själv till 1-0. 
 
Nu har vi häng på en möjlig kvalmatch men de återstående matcherna är oerhört viktiga med tanke på den korta serien och vi har både Sundsjö och Berg kvar som går oerhört starkt i serien. Men nästa match är Hede borta, ett riktigt heldagsäventyr och alltid en tuff bortamatch, men det är på tiden att vi får komma dit och kriga oss till 3 poäng.
 
Referat: Myssjö-Ovikens IF - Ås IF
Matchreferat: Myssjö-Ovikens IF - Ås IF
2021-08-20 10:34
Match mot Myssjö-Oviken som är nykomlingar i femman efter att ha gjort en riktigt bra säsong i sexan förra året. De spelar sina hemmamatcher på Åsvallen i närheten av Pärsåsen, en plan jag inte tror att jag varit på förutom men som var väldigt grön och fin vid första anblick, men ett något högt gräs (och dessutom kraftig vind) skulle komma och göra den här matchen rätt svårspelad för många.
 
Vi fick en något ovanlig uppladdning när Simon, vår tränare som också hade med utrustningen, kom aningen sent med andan i halsen till ett väntande och laddat omklädningsrum. Någonstans hade det också blivit en miss i kommunikationen mellan lagen så vi kom med vårt blåa matchställ vilket också Myssjö spelar i. Dagen till ära kom vi istället att spela i röda västar som Myssjö-Oviken lånade ut.
 
När matchen drog igång var det tydligt att hemmalaget var där för att vinna, de satte tidigt hög press och försökte spela boll. Vi hamnade lite på hälarna, hjälpte inte riktigt varandra och stod och vänta på att bollen skulle komma istället för att möta och ta egna imitativ. Efter ungefär kvarten spelad kom så en djupledsboll och Myssjö-Ovikens första chans, en frispelad Mathias Hednoff kom in i straffområdet och satte retfullt enkelt 1-0 till vänster om mig. 
 
Efter 1-0 målet börjar vi jobba oss in i matchen, den hårda motvinden i första halvleken gjorde försök till längre djupledsbollar i luften väldigt svåra och vi försökte istället spela oss fram längs marken. Jocky är vårt bästa anfallsvapen matchen igenom och det är också han som mot slutet av halvleken driver in i straffområdet och blir rätt tydligt fälld. Straffen är, från mitt perspektiv på andra sidan planen, glasklar. 
 
Benjamin, som gör sin sista match i Ås innan han flyttar för studier, kliver fram och placerar säkert in 1-1. Nu var vi med i matchen igen. Sista minutrarna av matchen står och väger men i slutminuten får Myssjö-Oviken hörna, och en hörna till, och ytterligare en hörna. Jag tror det är den tredje hörnan i rad där en relativt omarkerad Adam Olsson får huvudet på bollen och nickar in 2-1. Strax efteråt blåser domaren av halvleken. 
 
Vi kom ut till andra halvlek med en känsla av att vi borde vara det bättre laget, att vinden i ryggen skulle kunna ge oss en bättre möjlighet att slå en djupledsboll på en snabbt springande Jocky och kunna vända den här matchen. 10 minuter senare slänger sig BB framför ett sidledespass i straffområdet och får bollen på armen. Det gick för fort för att jag tydligt skulle se exakt vad som händer, men det kändes som en situation en VAR-domare hade gått in och granskat i efterhand. Kanske med samma resultat. 
 
Isak Wallen slog straffen, jag gick åt rätt håll men straffen var placerad för nära stolpen för att jag skulle hinna dit. 3-1 och nu började vi hänga med huvudena. Den lilla kommunikation vi haft i laget i första halvlek var borta och några spelare i laget blev frustrerade på domare, medspelare, motspelare och kanske också planen? Myssjö-Oviken däremot fick luft under vingarna och spelar riktigt bra i andra halvlek. Speciellt deras försvar ska ha en eloge för att helt stänga ner minsta tillstymmelse till anfall vi lyckas uppbåda. 
 
I 70e minuten nickar Bengt Karlsson in 4-1 på hörna och då är det såklart tack och godnatt. Frustrationen för oss gör att BB, som innan dess gjort en strålande match trots resultatet, drar på sig ett gult för snack. 
 
Det finns inte så mycket att ta med sig från den här matchen, vi gör en ok första halvlek men faller samman i andra. Klart att en något tunn bänk och lite småskador gör att vi inte riktigt orkar i 90, men vi borde kunna komma till fler möjligheter i första halvlek när jag bitvis tycker vi är bättre än hemmalaget. Sett över hela matchen tycker jag Myssjö-Oviken är det bättre laget och helt klart förtjänar de här 3 poängen.
 
Nu har vi en hel vecka till nästa match vilket ger hela två träningar att prata och spela ihop oss, kanske också få tillbaka nån spelare med småskador och sjukdom till nästa match, hemma mot Nälden. Det märks att vi börjar närma oss hösten för nu är matchstart 18:30 på hovvängen.
Referat: Ås IF - Järpens IF 2
Matchreferat Ås IF - Järpens IF 2
2021-08-16 10:53

Tätt matchande, för att vara en division-5 klubb i alla fall, gjorde att vi redan på söndagen hade chans att ta revansch efter den snöpliga förlusten i Stugun. Järpen stod för motståndet och fick det stora nöjet att komma till ett hovängen med blöt plan och mörka moln som lovade ännu mer väta. Glidtacklings och skruvdobbsväder med andra ord.

 

Matchen började med att Järpen hade rätt hög intensitet och satte relativt hög press när vi hade bollen. Vi hade å våran sida en rätt tydlig match-plan att försöka spela oss fram och nytja vår snabba anfallslinje. Det skulle också visa sig ge snabbt resultat. Vahid kom loss på kanten, utmanade Niclas Brissman i Järpens mål och satte kallt 1-0 redan efter 8 minuter.

 

Jag skulle säga att matchen igenom är det vi som håller i taktpinnen, Järpen har kvicka spelare med mycket boll i sig men kanske lite svårt att få ihop det till en helhet, det bidrar också till att Järpen inte kommer till några direkta farligheter. Ett friläge en stund efter vårat 1-0 är deras bästa möjlighet i första halvlek, och det kommer på vårat misstag. Jag hinner som tur är ut snabbt och gör mig stor så att jag kan höfta ut bollen till hörna. En kvittering där hade nog annars kunnat förändra matchbilden.

 

Istället är det vi som har flera chanser att öka på, men Niclas gör en stabil insats och lyckas freda målet. I alla fall till strax innan halvtid frispelar Simon en snabb Jocky med en boll i djupet och han får sätta 2-0. Sett till matchbilden kändes det välförtjänt.

 

Det kändes mycket lugnare i omklädning än förra matchen när vi precis drabbats av en reducering innan halvtid. Vi pratade om lite små detaljer och hur vi skulle fortsätta att spela vår fotboll.

 

När andra halvlek startar är det Järpen som är på hugget och vi blir för första gången nedpressade och har svårt att spela oss loss. Vi blir också lite stressade med bollen, vilket är lite dumt i en match vi kontrollerat hittills och dessutom leder med 2-0. Trots järpens aggressivitet och vårat stressade spel kommer de inte till några farliga chanser, vår backlinje fortsätter att göra ett riktigt stabilt arbete match efter match även om vi roterar på lite spelare.  

 

När Järpen inte kommer till några farligheter efter sin tidiga forcering mattas de av något och vi kan åter ta tag i matchen, en hörna där Järpen tappar i markering låter Albin hoppa relativt ohotat och nicka in 3-0. Där kändes matchen avgjord men mot slutet är det Järpen som har mer kondition kvar och det blir lite mer böljande spel.

 

Ett friläge i andra halvlek är Järpens klart vassaste chans, men jag gissar rätt och lyckas peta bort sidledespassningen. I en våg åt andra hållet slår Zakaria in en målvaktsretur och fastställer slutresultatet 4-0.

 

Idag tycker jag Benjamin gör en riktigt stabil insats, han står som en djup spelfördelare, håller i boll och hjälper till i försvaret. Tyccker även samtliga anfallare ska ha en eloge, hade det inte varit för Niclas i Järpens mål hade vi petat in ytterligare några bollar. 

 

Nu fortsätter det "täta" matchandet med match borta mot Myssjö/Oviken på torsdag. Det är ytterligare en spännande "ny" bekantskap som jag nog inte spelat mot sen ungdomsfotbollen och då på en dammig grusplan. 

 

  Matcher Mål Assist Gula kort Röda kort (Poäng)
Vahid 2 2 2     4
Albin 2 2       2
Simon 3   2     2
Jocky 2 2       2
Sebastian 3 1 1 1   2
Zakaria 3 1       1
Isaac 3 1   1   1
Niklas 2   1 1   1
Jack 2   1 1   1
John 2     1   0
Kommande matcher
Sön 11/6 19:00
Fre 16/6 19:00
Tor 22/6 19:00
Fre 30/6 19:00
Tis 1/8 19:00
Fre 4/8 19:00
Spelade matcher
Fre 2/6 19:00
4 - 0  
Tis 30/5 20:00
3 - 0  
Fre 26/5 19:00
2 - 3  
Sön 21/5 14:00
5 - 1  
Fre 12/5 19:00
3 - 3  
Sön 7/5 11:30
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Match, Hovängen 1, 11/06 19:00
Träning, Nyplan, 12/06 19:30
Träning, Nyplan, 13/06 19:30
Träning, Nyplan, 15/06 19:30
Match, Hovängen 1, 16/06 19:00
Träning, Nyplan, 19/06 19:30
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
 
Våra huvudsponsorer