SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ås Idrottsförening
Skidor

Välkommen till Ås IF Skidor!
Träningsgruppen - Schema

Välkommen till Ås IF's skidsektion. Ta del av all vår information i menyn ovan. Se även våra nyheter.

Information om fluorförbudet säsongen 23-24
2023-10-22 22:44

Den här infon gäller samtliga senior-, junior- och ungdomsåkare samt föräldrar och ledare i Ås IF.

Från och med denna säsong, 2023-24, är det förbjudet med användning av alla sorters fluorvalla. För de som inte vill införskaffa en helt ny skidpark behöver skidor och utrustning rengöras.

På:
https://www.skidskytte.se/om-skidskytte/nyheter/nyheter/2023-09-11-fluorrengoringsrekommendation---internationella-riktlinjer-och-forslag , https://www.skidskytte.se/var-verksamhet/tavling/fluorfri-verksamhetskidskytteförbundet.

På:
https://www.skidor.com/for-foreningar/driva-forening/hallbarhet/fluorfri-verksamhet

har skidskytteförbundet och skidförbundet publicerat råd, riktlinjer och instruktionsfilmer för hur detta görs. Om länkarna inte funkar så googla sidorna som är lätta att hitta.

Det är viktigt att detta görs innan snösäsongen börjar!

- På de nationella tävlingarna för juniorer och seniorer kommer tester av belagen att utföras. Sanktionerna är inte kända ännu, varken omfattning eller om det drabbar förening eller individ.

- Då vi ofta vallar gemensamt och försöker hjälpa varandra, vill vi givetvis inte att en skida som inte är rengjord från fluor vallas och att den borsten sedan används på nästa (rena) par.

- Föreningen kommer delvis köpa in ny utrustning och nya vallaprodukter för att säkerställa att utrustningen vi har i fr.a. vallavagnen för junior- och seniortävlandet, är i ordning inför säsongen. Men alla åkare/föräldrar behöver ta ansvar för att skidorna är rena från grunden för att vi ska känna oss trygga och där vagnen även kan komma att utnyttjas även i andra tävlingssammanhang.

Det förekommer många teorier om fluor och hur det kontaminerar skidorna. Tester visar att det främst är användning av borstar och verktyg som kan föra över fluor från ett ”smutsigt” belag till ett rent. Fluoret ”hoppar” inte från ett belag till ett annat bara för att de till exempel ligger i samma takbox. Inte heller smittar det från väggar i vallabodar eller liknande, förutsatt att dessa är rengjorda. Vallaboden eller garaget hemma behöver saneras för att säkerställa att inte gammalt damm kontaminerar rena skidor om du vallat med någon fluorvalla där någon gång.


Sammanfattningsvis:
- Rengör era skidor, er utrustning och ert vallautrymme hemma! Följ SSF:s och SSSF:s riktlinjer!
- Kan ni, så byt gammal utrustning (borstar, fodral, vallalådor med mera) mot nya, så minimerar ni risken för kontaminering!
- Håll er gamla valla och utrustning separerade från den nya/rengjorda utrustningen hela tiden!
- Börja nu om ni inte redan gjort det!


Slutligen:

På juniorcup-, seniorcup- och SM-tävlingar kommer skidorna att testas medan vid ungdomstävlingarna verkar det som att inga eller möjligen några oannonserade tester kommer att genomföras, men i Ås IF fuskar vi inte! Vi förutsätter att alla som tävlar för Ås IF, inklusive aktiva, ledare och föräldrar, följer gällande regelverk.

Vi ses i spåret!

/Ås IF skidor gnm Skidstyrelsen

 

Beställning av skidkläder Ås IF
2023-10-02 17:21

Nu finns det möjlighet att beställa Ås IF kläder inför vintersäsongen.


BESTÄLL SENAST 22 OKTOBER

 

Ni kan nu beställa från er webshop genom att klicka på denna länk
 
Du kan också nå teamshopen genom att logga in på ditt personliga konto och ange denna kod under ”Mitt konto” – ”Mina webshopar”: TEAMCODE: asifskidor2023
 
När du slutfört din beställning kommer du att få en orderbekräftelse.
 
En guide för hur man loggar in finns här.  
 
Med vänliga hälsningar
Trimtex och skidsektionen ÅS IF

NUS Citysprint 2023 PM
2023-02-16 19:49

Nu finns PM för NUS Citysprint på Stortorget 24:e februari. Läs mer på arrangemangssidan

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Våra huvudsponsorer