SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ås IF Fotboll
Fotboll

Konstgräs på Hovängen

VARFÖR VILL ÅS IF HA EN KONSTGRÄSPLAN?

Vi vill utveckla verksamheten och kvalitén! Det främsta skälet är att vi i en växande förening vill utveckla vår fotbollsverksamhet, kunna erbjuda fler träningstider och att öka vår attraktivitet. Vi har idag 19 lag/träningsgrupper.

FÖRDELAR MED ATT RULLA UT KONSTGRÄS? 

  •       Tävlingslika förhållanden (både kvalitet och kvantitet) vid träning, från slutet av mars fram till november.
  •       Fotbollen utvecklas i en riktning som gör att alla lag (kanske främst i den här delen av Sverige) bör ha tillgång till ett konstgräs. 
  •       Vi vill att lag och ”fotbollsfolk” skall komma till oss och kommunen. Inte som i dag att Vi och andra söker oss bort från kommunen för träning och tävling under den delen av säsongen som naturgräsplaner inte är tillgängliga.

 SAMARBETE FÖR ÖKAD HÄLSA

Att tidigt uppmuntra ungdomar till rörelse på attraktiva anläggningar ger bra ingång till en hälsosam livsstil. Ås IF är en utpräglad ungdomsförening, med ambitioner att ha fler aktiva medlemmar även i vuxenålder.

Värdegrund i föreningen

Viktigast för oss är glädjen och gemenskapen, där alla tillåts vara med.

Föreningen arbetar även aktivt med RF:s ledarutbildning “ Trygga idrottsmiljöer”där bl.a. med arbete mot mobbning, sexuella trakasserier och att  jämställdhet säkerställs. 

 

Tidsplan

Arbetsgruppens startade 2017 och har efter en lång process fått klartecken med bygglov och Grävmaskinerna kommer att starta i oktober 2021 och planen blir spelklar maj/juni 2022.

 

Finansiering

Allmänna Arvsfonden har beviljat oss medel motsvarande 65% av totala kostnaden, maximalt 4,1 miljoner kr. Även Svenska fotbollsförbundet har gett oss medel: 35 000 euro. 

 

Privatpersoner erbjuds att bidra med att köpa andelar i vår gräsplan: 500 kr för en andel

Vår målinriktning är att vi ska nå 1000 andelar, dvs en andel per person som bor i Ås. Når vi det målet så har vi 500.000 kr.

 

Hjälp oss att marknadsföra till alla som på något sätt har anknytning till Ås eller alla som tycker att vårt kämpande för bygdens ungdomar och fotboll är värdefullt.

Vi behöver hjälp med att nå ut till företag som vill hjälpa oss. Vi har en företagsbroschyr framtagen med vad vi kan erbjuda våra företagssponsorer. Prata med oss eller mejla för mer information.

Hör av dig om du har någon ide om hur vi kan samla in pengar till projektet.

 

 

 

Konsgräsgruppen Ås IF

Andreas Westberg, Fredrik Aliris, Pär Söderlundh, Joakim Mattsson & Magnus Norén

Asif.konstgras@gmail.com

 
Våra huvudsponsorer