SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ås Idrottsförening
Välkommen till oss!

Världsmästare och skidungdomar gjorde rent i Ås

I mitten på maj kom kampanjen ”Klara, färdiga, städa” till Ås då klubbens skidungdomar hjälptes åt att städa Åsbygden rent från allehanda skräp. Till sin hjälp hade ungdomarna varsin lagledare från skidlandslaget.

 

Bland annat världsmästarinnan i sprint Jonna Sundling fanns med i ett av de tre lagen som tävlade om att städa bäst. Det blev lagen med Sundling och Moa Lundgren som gick segrande ur striden medan laget som leddes av Björn Sandström tyvärr blev diskvalificerat på grund av otillåtna städmetoder…

- De var duktiga på att städa, säger Jonna Sundling om lagets städinsats. Skidstjärnorna uttryckte en viss förvåning över vad som slängs i naturen.

Städningen sponsrades av ICA Kvantum och ägaren Johan Svensson var på plats vid föreningshuset i Ås.

Föreningen Städa Sverige är idrottsrörelsens miljöorganisation och de beskriver sin kampanj så här på sin hemsida:

”Klara, färdiga, städa! är ett samarbete mellan Städa Sverige och ICA Stiftelsen där vi jobbar för ett mål: en natur utan skräp. Tillsammans med Städa Sverige kan ICA-sponsrade idrottsföreningar få ett viktigt uppdrag av oss: att städa sin närmiljö. Som tack får föreningarna som deltar extra pengar till lagkassan.”

Olof Roos

Jubileumsbloggen inlägg 1
Under 2021 kommer vi att uppmärksamma föreningens 100-årsjubiléum här på hemsidan. Med jämna mellanrum lägger vi ut berättelser om föreningen då och nu. Först ut är vår mångårige ordförande Håkan Nilsson, lantbrukare i Backen.
 
Världens största påskkärring
I år fyller Ås IF 100 år. Första styrelsesammanträde hölls den 14 april 1921. Dessförinnan hölls ett möte för "idrottsintresserade" den 31 mars om bildandet av en idrottsförening med såväl vinter- som sommar- idrott. Föreningens stadgar godkändes den 25 april 1921.
 
När Ås IF firade 70 år byggdes världens största flygande påskkärring i samband med den årliga påskmaskeraden vid Ås skola. Från Torsta flög den hängandes under en helikopter för att landa på taket till Konsum. Under påskkärringen hängde säckar med godispåsar till ungdomarna. Total succé med 400 personer på plats!  
Hälsningar från Håkan Nilsson, ordförande från 1989 och 22 år framöver.  
 
Våra huvudsponsorer